Könsfördelning

Ja, nu är det snart dags för landsmöte igen! Idag och imorgon kommer FP Norrbotten att med medlemmarna gå igenom alla intressanta motioner som finns med i landsmöteshandlingarna. Landsmötet hålls i år i Växjö. Förra gången det begav sig, 2007, så var jag själv med, då i Västerås.

Folkpartiet är, eller kanske jag ska säga har varit, för varvade listor till landsting, kommun och riksdagsval. Ett trendbrott kan nämligen ses i Dalarnas länsförbund där man till riksdagslistan i år valde att inte ha en könsvarvad lista. -”Man tyckte att den modellen känns förlegad” säger Camilla Lindberg, 1:a på listan, från Borlänge, till tidningen nu.

I FP Norrbotten har vi haft könsvarvade listor under min tid i politiken. Däremot verkar det inte gälla de ombud man skickar till landsmötet. Redan förra landsmötet, då jag var ensam kille tillsammans med 4 kvinnor, klagade Bo Östman, då ledarskribent på Norrbottenskuriren på könsfördelningen. Läs ledaren här. Samma förhållande gäller denna gång, men nu är det Eino Frikvist, Lovikka som är ensam man.

Är det omodernt med varvade listor?

Skriv gärna din kommentar här nedan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s