Svininfluensan i ny dager?!

on

Det var inte så länge sedan det var oerhört lågt intresse för att vaccinera sig mot den nya influensan. Nu ringlar sig köerna långa när barn och unga vuxna ska bli de första grupperna ur den breda allmänheten som ska få chans att vaccinera sig. Landstingets planering har varit god men det är konstigt att kommunerna har så olika inställning till att hjälpa till? Hur kommer det sig att skolhälsovården i Luleå inte tar samma ansvar som i andra kommuner med vaccineringen? Det verkar mycket tokigt att föräldrar och barn ska ta ledigt för att en och en åka in till stan för att stå i kö utanför Kyrkans hus?! Hoppas att vaccinationsleveranserna kommer igång snart så att vi slipper de obehagliga nyheterna om folk som tillhör riskgrupperna som fortfarande har svårt att komma fram till vaccineringen. Riskerna med svininfluensan är fortfarande lika låga som experterna bedömnde i förväg men visst hamnade svininfluensan i ny dager efter det att vi fått sorgliga exempel på att deras bedömningar om dödsfall bland i övrigt friska medborgare slagit in.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s