Att inte vara PK

PK = politiskt korrekt. Det har blivit så ute att vara PK så det är PK att inte vara PK. Individualismen är så PK som det kan bli.  Men det är fortfarande inte PK att vara ärlig. Att säga vad man tycker. Att bottna i sina känslor. Idag är det inte PK att vara som andra, eller vilja vara som andra – att identifiera sig med andra i samhället. En individualistisk livsstil, , skilja ut sig, att vara unik – det är PK.
Att vilja vara en bra morsa eller farsa – kanske med farmor eller farfar som förebild, det är inte PK. Att säga åt andras ungar, ifall de klättrar på skoltaken, det är inte PK. Låt alla hållas med vad de vill. Att försöka vara icke PK. Det är PK.

Det finns väl förvisso vissa saker som är PK, men det vänder snart igen. Garanterat. När det är PK att inte vara PK kommer PK att bli PK. Folk kommer att engagera sig i föreningslivet som aldrig förr, kollektivet kommer att bli eftersträvansvärt, att aktivera sig i grupper och partier kommer att bli PK. Varför? Jo för att det en stund kommer att vara icke PK att vara engagerad.

Att försöka undvika PK och icke PK tänket – är det PK? Jag vet inte, men om man försöker tänka själv och vara relativt okänslig för dessa PK strömmar, kanske man aldrig är det ena eller det andra? Eller så är det just det som är eller kommer att bli PK.

Det lite småputtrigt gemytlighets ickekorrekta – icke PK:iga – att vara en unik och individuell människa. -Finns det något som är mer PK för en politiker idag?

De som är i min ålder kommer nog ihåg historierna från våra far och morföräldrars, och för all del även föräldrars nöjen: ..sköt vi småfåglar och sprängde utedass! 🙂 -Detta är inte PK. Men nog är vi många som ler igenkännande…

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. annekj skriver:

    Rena djungelröran…hur skall det bli om detta fortsätter?

    1. Hendrik Andersson skriver:

      Ja, säg det! Snart går det väl inte ens att sätta en entydig etikett på en människa! *ironi* -När jag skrev detta var jag upprörd över hur en del personer, inte på denna blogg dock, bloggar, och försöker vara ”icke PK” på ett sätt som andra redan varit det. Ett icke PK -”säkert kort” med andra ord. Linda Skugge mfl. har ju gjort sig ett namn genom det. Sedan kommer det ”härmisar” som försöker uppnå detsamma, fast med vetskapen att det ”gick hem”. -Ja, det är så man blir snurrig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s