Bodensaren – en tänkande människa, inte ett blankt papper

Igår fick jag ta del av ”ordet” så som det uttalas av (M). Ordet är ”Bodensaren” och om (M) inte visste det, så är det en benämning som delas av alla som bor i centralorten i Bodens kommun. Det speglas också i den halva rad man i sin blanka skrift tillägnar alla som bor utanför. (Se länkar till dagstidningar här: 1, 2, 3)

Som de flesta vet så är en kedja aldrig starkare än sin svagaste länk. Därför är det beklämmande att ingen, med vilja och styrka i (M) utom ”Olle” verkar våga stiga fram som en ledare. Om inte annat borde det till och med ligga i Olles eget intresse att själv hitta en påläggskalv som kan ta över stafettpinnen när ”den” dagen kommer. För det gör den -det är fullständigt oundvikligt.
Som tur är så finns det andra än (M) och Olle som bär ansvar för att kommunen är så bra som den är idag, och så bra som den kommer att utvecklas i framtiden! Jag säger inte att det finns tänkbara kommunalråd som manna från himlen i de andra Allianspartierna, men det finns i alla fall minst en tänkbar kandidat i varje.

Bodensaren är inte dum – den fysiska personen vill säga – och förstår att om det bara fanns ett parti som ledde Boden skulle det drabba kommunen negativt.
När man läser ”den blanka” skriften kan man få uppfattningen att allt -från att Bodensia renoverats till företagsklimatets höga rankning beror på (OLMLE) partiet. Låt mig få påpeka att det beror på enskilda företag och företagare. Företagare är människor med en extraordinär förmåga, som litar på oss politiker och att vi kommer att lösa de problem som kommer att uppstå i framtiden.

Vissa saker som nämns i skriften kan tolkas som vallöften – exempelvis ett allaktivitetshus i Centralskolan, -en idé som Göran Ahlman drivit och som jag skrivit motionen till fullmäktige om (jag hoppas det blir så – jag har hört förslag på andra alternativ). Fler saker bara på en höft, som jag kan ta på mig ansvaret för: att Peter Englund blev tillfrågad att återinviga biblioteket. Kommunens nya hemsida (som nyss fick bottenbetyg i en oberoende undersökning) hade inte fått den översyn som just nu pågår om det inte vore för mig. Med mera! Det finns dessutom mycket i ”pipen” som har en bit kvar att vandra innan det kan presenteras. Mitt parti består dessutom av en hel räcka intelligenta och kompetenta beslutsfattare – inte riktigt som den ”sekt” som (M) skriften menar att andra uppfattat oss som.

Kommunen är summan av alla som bor i den. Alla behövs och är nödvändiga för att få ett fungerande samhälle – och – alla och allas åsikt är lika mycket värda. ”Olle” är bra, men ”Alla” – är bättre!
Det krävs mer än en häst som springer åt samma håll, för att få ett travlopp där alla medverkande gör sitt yttersta. De som springer åt fel håll har ingen betydelse för utgången i loppet. -Det borde (M) ha tänkt på innan man ägnade flera sidor åt att kritisera (S)…
Som alla säkert nu förstår så vill jag lägga in en liten påminnelse: För Bodens framtid – kom ihåg att lägga din röst på ett parti som har förmåga, vilja och idéer – och som dessutom är villiga att dela med sig!
Rösta för framtiden, rösta Folkpartiet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s