Lek med tanken att sänka landstingsskatten…

on

Läste häromdagen an artikel skriven av Skattebetalarnas förening (2008-06-10). Rubriken var bra; Norrbottens läns landsting-två kronor sänkt skatt. Detta skulle enligt rapporten vara möjligt om landstinget bedrev effektivare hälso-och sjukvårdsverksamhet. Det står också att läsa om vi i Norrbottens läns landsting tog lite lärdom av Kalmar och Halland som har lägsta kostnader för specialistvård.  Sedan skulle vi ta lite lärdom av region Skåne gällande primärvården eller också tittade lite extra hur Västernorrland har organiserat primärvårdsverksamheten.  Då kunde skattesäkningar vara möjliga, kanske inte hela två kronor men ändå en sänkning. Enligt Finansdepartementets uträkningar kunde interna effektivitetsbesparningar innebära att man kunde frigöra en hel del resurser till det viktiga arbetet med patienten.  Nutek, Almega drar liknande slutsatser i sina rapporter och menar att största besparningar kunde göras genom att se över hur hälso-och sjukvården är organiserad och inte minst i mötet med patienten.

Nu är rapporten jag läst gjort före Norrbottens skattehöjningar och den krisen som alla har drabbats av på ett eller annat sätt. En del bestämde sig att inte vara med i krisen och det kanske gör skillnaden också om det blir  skattehöjning eller inte. Om enda alternativet alltid är skattehöjning eller inte, kommer det inte se ut annorlunda i vårt län under denna nuvarande ”ledning” med Ögren, Ögren och Ögren.

Hur använder vi i länet den nya tekniken för att effektivisera och frigöra resurser och tid för patienten?   

När vi tar makten i lanstinget vet  jag att vår allians klarar av att organisera vården på ett sätt där effektivt resursnyttjande  också bidrar till att patienter får det mest optimala hjälpen med den kompetenta personalen som redan finns på plats runt om i länet.    Skattehöjning är inte enda alternativet för Hälso-och sjukvård i Norrbotten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s