Arbetsterapeuter- respekt för professionen

on

Jag undrar hur många känner till det gedigna arbete arbetsterapeuter gör? Jag har haft förmånen att läsa arbetsterapi vid LTU (Luleå Tekniska universitet) och är stolt över mitt yrkesval. Arbetsterapeuter behövs och bör också värdesättas i slutet av månaden när lönen ramlar in på kontot.

Jag vill också ta upp en annan sak gällande antalet arbetsterapeuter som egna företagare: de är väldigt få i länet och kanske i landet också. Min fråga är varför inte starta eget och upparbeta marknad som faktiskt finns men som få ännu känner till. Det är ju så att du kan inte köpa tjänster som inte erbjuds och när de erbjuds säger folk att de inte visste att de behövde arbetsterapeutiska tjänster.  

Jag är den första att stötta om någon arbetsterapeut vill starta eget och skaffa antagligen större lönsamhet och större respekt för sitt jobb än vad det är idag. Kolla gärna vad arbetsteraputen måste kunna för att bli legitimerad arbetsterapeut.  Då kan ni börja fråga efter tjänster och varor så länet få ett antal nya företag. Imorgon kanske vi har i Norrbotten vår första företag som erbjuder arbetsterapeutiska tjänster…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s