Utveckling genom avveckling?

on

I tisdagens tidning går Socialdemokraternas gruppledare i landstinget, Anders Öberg tillsammans med Agneta Lipkin och med stöd av en splittrad landstingsgrupp ut till försvar av nedläggningen av OBS platserna i Haparanda. Det påstås att 32 av 35 socialdemokratiska ledamöter nu står bakom nedläggningsbeslutet. Sorgligt. För detta skulle trots den uppenbara orättvisa det innebär göra att man med en rösts övervikt skulle tvinga igenom förslaget i november. Socialdemokraterna skriver att de vill utveckla vården genom avveckling av Obs platserna i Haparanda. Obegripligt! En neddragning av antalet platser och ett samarbete med kommunen är på sin plats men detta åstadkoms inte genom att slå en väl fungerande verksamhet i marken för att sedan inleda samtal med Haparanda stad och att få köpa samma tjänster. När det gäller det palliativa resursteamet som socialdemokraterna nu vill införa vill jag bara påminna om att detta inte har förhalats av oppositionen på grund av den långdragna handläggningen av detta ärende. Frågan om de palliativa resursteamen har förhalats i snart tio år av socialdemokraterna efter det att frågan lyft regelbundet inte minst av verksamheten själva och folkpartiets Els jakobsson. Jag är glad att konstatera att denna fråga snart ska få sin lösning. Förhoppningsvis blir resultatet att det ska finna vårdplatser i alla norrbottens kommuner. Det är vi skyldig våra äldre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s