Storregion, tvättsåpor och skattehöjningar

on

Vårdens omorganisering är ett måste. Storregion diskussionen bör skrotas däremot diskussion om regionförnyelse är ett välkommet inslag.

Jag läser om eventuella skattehöjningar i landstinget…Jag har utvecklat hyperkänslighet för ordet ”skatter och speciellt när det kopplas ihop med höjd skatt”. Jag deltar gärna i diskussioner om hur tex landstinget i Norrbotten kunde effektivisera varje skattekronans utfall och jag har inte svårt att förstå att vi skall betala ett antal kronor till gemensamma nyttan. Däremot och när våra skattekronor går till olika juridiska utspel att hänga ut människor eller statuera exempel, då blir jag riktigt förb….. 

Jag skulle vilja få en siffra som summerar alla dessa avtalsutspel i rätten, såpor av olika slag och annat mindre utvecklande processer tex storregionprocessen som drivits i landstinget. Vad har inte detta kostat? Har vi verkligen råd med detta? vad bidrar den till norrbottnisk sjukvård?

Kan inte vår regional media använda lite resurser och ta fram lite sifferläsning? NSD och Kuriren kunde dela bördan och ta var sitt ”röta” att räkna på?

Jag kan ta på mig att tillsammans med mina folkpartikollegor i länet presentera ett alternativ användning för dessa skattepengar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s