Fruimport?

Jag förstår om kvinnojouren måste skriva ett spetsigt pressmeddelande till media för att uppmärksamma den överrepresentation av våld mot kvinnor som finns i denna grupp. Men jag känner stor olust över att man i radion fortsätter att sprida det nedlåtande invektivet ”fruimport” eftersom det slår mot den överväldigande majoritet av de som funnit kärleken i en utländsk kvinna utan dolda agendor utan bara av ren kärlek. Våld i nära relationer är ett jätteproblem även där båda parter har svenskt ursprung, problematiken att få människor att anmäla och stå fast vid sin anmälan är lika stor där. Den fråga som kvarstår efter kvinnojourernas undersökning är inte hur vi ska skuldbelägga kärleksrelationer med utländska kvinnor ytterligare, utan hur vi genom information och eventuellt lagändringar ska stärka de kvinnornas möjlighet att komma ut ur skadliga relationer. Oavsett om de är svenskfödda eller med utländsk härkomst!

 

Med vänlig hälsning/ Jens

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s