Socialliberalismen

Folkpartiet liberalerna skulle utan problem kunna ha 20% av rösterna i riksdagsvalet. Vårt stora problem är att allmänhetens kunskap om vår ideologi brister. För att växa och få en stabil väljarbas tror jag att vi kraftfullt måste markera vår ställning som det sociallibera partiet.

För två år sedan fick jag i uppdrag av minilandsmötet i Norrbotten att på det stora landsmötet i Västerås delvis försöka åtgärda det här problemet genom att propagera för ett namnbyte till något med ”socialliberal” i.Det gjorde jag med ett exakt två minuter långt tal, vilket efter häftiga diskussioner ledde till att landsmötet beslöt inskärpa att vi oftare och i ännu större utsträckning ska använda oss av hela partinamnet – ”Folkpartiet liberalerna”, och inte bara ”Folkpartiet”.

SLP har vårt parti hetat en gång i tiden och så såhär i efterhand kan jag tycka att det vore en fin flirt med historien att återgå till det namnet. (Och göra det till en förkortning av – SocialLiberala Partiet) Det skulle väcka frågor som vi mer än gärna besvarar.

Orsaken till att jag återigen kom att tänka på detta är att ett nytt landsmöte går av stapeln den 19-22 november och att jag snubblade över en artikel i NSD skriven av Irene Wennemo, chef för LO:s arbetslivsenhet. Till och med hon anser att (FP) förtjänar ett större väljarstöd, eftersom svensken i allmänhet har just de värderingar som vi står för!

Vi behöver nya sätt att kommunicera ut vårt budskap! Ibland leker jag med tanken att vi borde kalla oss för det ”extrema mittenpartiet” – Vi har alltså åsikter som i extremt stor utsträckning överensstämmer med allmänhetens!

I USA är det väldigt få som har socialistiska åsikter. Istället dominerar två olika block – Det socialliberala och det konservativa. Jag ser ingen anledning till att det inte skulle kunna bli så i Sverige!

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s