Kultur & fritid i Boden 1,2 miljoner plus!

”Min” nämnd, kultur och fritid i Boden, där jag är vice ordförande, har fått i uppdrag att lämna drygt en miljon i överskott i år. Detta på grund av finanskrisen och den sämre ekonomi den resulterar i för kommunerna.

Som jag berättade i ett tidigare blogginlägg så var det nämnd igår och alla prognoser pekar på att vi kommer att uppnå målet. Den lägre Stiborräntan vi relaterar till när det gäller hyran för Boden Arena kan vi till stor del tacka för det, även om vi också gjort besparingar i verksamheten.

Det kan också vara värt att nämna att vi i dagsläget inte lyckats hitta en trogen sponsor/finansiär som kan gå in och ta den ofinansierade del som finns kvar hos Försvarsmuseet. Det finansieras i dagsläget också till viss del med Arenapengar. Försvarsmuseet har för varje år lyckats öka sina inkomster, men det finns fortfarande en del att önska. De utställningar de producerar och hyr in är dock alla högintressanta och viktiga ur ett historiskt perspektiv!

Besök gärna Försvarsmuséet i Boden! Söndag den 18:e oktober kl. 13.00 är det premiär för en ny utställning som behandlar ”Förintelsen”, vilken jag tror kommer att vara väl värd ett besök!

Hendrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s