Äntligen!

Äntligen har landsmöteshandlingarna lagts ut på Folkpartiet liberalernas hemsida!

Jag har själv skrivit 7 motioner där jag även bjudit in medmotionärer på vissa. En motion som gäller utrikespolitik och försvar har jag själv accepterat ett erbjudande om att skriva under tillsammans med bland annat Jens Sundström. En annan motion rörande skolan har jag skrivit tillsammans med Torsten Boqvist. Sammanlagt blev det alltså 9 motioner!

Tyvärr visar min genomgång att jag inte lyckats få bifall till någon motion jag medverkat till, men jag är införstådd med att det är svårt att oreserverat få igenom förslag, även om de är bra. Dessutom anses motioner ofta ”besvarade” ifall arbete i samma riktning redan pågår.

I dagsläget ser jag ingen större anledning att rasa mot de förslag på landsmötesbeslut partistyrelsen gett motionerna, men givetvis kommer jag att bemöta argumenten emot vissa förslag med fakta som är rejält underbyggda, exempelvis vad det gäller införande av dagsbot för fler brott. Utredning pågår dock i frågan, så det finns anledning att avvakta den.

Om du snabbt vill gå igenom de motioner jag medverkat till, så se följande punkter:

Integritet
B46 Anses besvarad
Utrikespolitik och försvar
F8 Avslås
F9 Avslås
F13 Anses besvarad
Rättspolitik
G30 Anses besvarad
G35 Avslås
Utbildning och kultur
J26 Anses besvarad
J57 Anses besvarad
Klimat, energi, miljö och kommunikationer
K64 (1,2 Anses besvarade, 3 avslås)

Sammantaget är jag såklart inte nöjd, men arbete pågår, som man brukar säga…

Hendrik Andersson

PS: Från Boden finns det även ytterligare en motion, skriven av Åsa Lundgren, vilken rör integration (H15). En annan glädjande sak som rör Boden är att Carola Larsson, föreslås till dechargeutskottet! Om hon blir vald, innebär det att hon, tillsammans med sex andra kommer att granska partistyrelsen och hantera frågan om ansvarsfrihet. :DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s