Salt o sånt

Stefan Tornberg har motionerat om bra saker också. Det har ju varit populärt att hacka på honom på senaste tiden, jag tänkte vända trenden lite. Jag ser i dagens Norrbottens Kuriren att han kräver minskad saltanvändning i en motion till riksdagen.

Bra! Det är verkligen något som alla i Norrbotten har en åsikt om!

Jag ska också komma ihåg att ta upp det med Nina Larsson som är ledamot i trafikutskottet när hon kommer till Luleå och hälsar på oss i Norrbotten den 16:e och 17:e oktober!

Samtidigt ska jag tacka för att hon varit en av de som hälsat på oss Folkpartister i Boden och lyssnat på vår önskan att få till stånd ett internationellt övningscenter. Nina är nämligen ersättare i försvarsutskottet också. Hon är dessutom generös och trevlig – jag fick förmånen att följa med henne på en hel dags aktiviteter tillsammans med garnisionschefen för Norrbottens regemente och regementschef på I19, överste Jan Mörtberg. För mig var det superintressant att på så nära håll få följa en riksdagsledamots arbete.

Givetvis blev jag också grymt sugen på att i framtiden få syssla med liknande saker. Att lyssna och ställa frågor, skriva artiklar, motioner och kanske till skillnad från journalister, själv få påverka och vara kreativ i sammanhangen är otroligt energigivande och stimulerande.

En bra politiker och en bra journalist har nog ganska många likheter. Drivkrafterna däremot kanske skiljer sig åt lite. Men det är inte helt otroligt att mången journalist skulle vilja ge sig in i beslutsprocesser och politiska diskussioner, eller att partirepresentanter från andra partier än FP önskar att de tillhört oss i FP eller journalistkåren ibland 😉

Fast det är klart – media har stor makt. Och att tillhöra den första, andra eller den tredje statsmakten kanske är lika intressant! Just nu skriver jag ju dessutom själv på det som man skulle kunna kalla den fjärde statsmakten och den är ju tillgänglig för alla!

Hendrik Andersson

En kommentar Lägg till

  1. Robert Westin skriver:

    Det är inte så konstigt att många blivit upprörd över hans motion.

    Paradoxalt så skrev han en motion för några år sedan som var tvärt emot det han vill nu. För några år sedan ansåg centerpartisten Stefan Tornberg att vattenkraften vad någon dåligt. Vad har fått han att byta åsikt?

    Jag köper inte klimathotet som ett argument om ytterligare utbyggnad med minivattenkraftverk, men om han tycker det så visar det att han inte är påläst i detta ämne.

    Jag håller med om att Stefans motion om minskad saltanvändning är bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s