Arbetsmarknadsprogram med morot och piska och mera jämställdhet

Nu är folkpartiets nya arbetsmarknadsprogram spikat i partistyrelsen inför landsmötet. Det blev en blandning av både morot och piska med hot (eller löfte beroende på hur man ser det) om lagstiftning på turordningsområdet om parterna inte hittar sätt att lösa problemen som LAS orsakar på arbetsmarknaden idag. Hot om lagstiftning blev det även för krav på  propotionalitet för vidtagna konfliktåtgärder. Detta som en reaktion på fackets ”övervåld” i samband med att kollektivavtal skulle tvingas igenom mot restaurangen ”Wild and fresch” som tvingades i konkurs på grund av den fackliga aktionen. När det gäller bristerna på jämställdhetsområdet i arbetslivet arbetar vi vidare mot en jämnare könsfördelning i bolagsstyrelserna genom att ALMI har fått i uppdrag att under 2009 och 2010 genomför ett nationellt styrelseprogram för kvinnor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s