Beredning Nord har möte i Tärendö idag

Idag skall vi träffas i beredning Nord för att fastställa vår rapport om ungdomarnas hälsa i Norrbotten. Vi har åkt runt i de fyra nordligaste kommuner och träffat ungdomar. För mig har det målats en bild av en aktiv frisk ungdom. Ungdomar gör sina  medvetna val gällande droger , alkohol oh tobak/snus. De, jag mött, har avstått från alla slags gifter. De hellre äter sunt, sportar och deltar i olika upplevelser och aktiviteter som har positiva effekter i hennes eller hans liv. En intressant idé kom från en finsk ungdom som berättade att de hade en oblikatorisk  kurs i gymnasiet om samlevnad och sex. De ungdomar uppskattade det och höll med om att man fick mattnyttig information. Andra vägar till kunskap vid behov gällande ungdomsfrågor är internet. Kanske inte så mycket nytt men en tanke om att ungdomar mår bra i länet utom de som mår dåligt och de som mår dåligt är svårt att hitta. De kommer inte fram och pratar om det öppet.  Att möta ungdomar som mår dåligt måste användas andra sätt att nå till dem. De resuser har vi inte i berening .  Men istort mår ungdomen med sina aktiviteter och upplevelser helt enkelt utomordentligt bra. Eller vad tror ni läsare?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s