Ungdomsborgmästare, forts.

NSD har också skrivit om ungdomsborgmästare! http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4902086

Om nio timmar ska jag närvara på presidieberedning. Ska bli roligt att höra tjänstemännens och min ordförandes kommentarer i frågan.

Förövrigt är jag jättesugen på att få titta in i Galleria Enter! Det märks att det börjar bli klart när man går förbi på gågatan. Ytterligare en SNACKIS som jag är ”SKULD TILL” som jag är otroligt STOLT över är: PETER ENGLUND KOMMER TILL BIBLIOTEKSINVIGNINGEN!

Ring och kolla med chefen kultur och fritid (Leif Nordström) om ni inte tror mig 🙂

För övrigt tycker jag att trogna bloggläsare kan få ta del av svaret jag skrivit till Torbjörn Lidberg angående Perbackagården i Björns. Jag har beslutat att avvakta med tidningspubliceringen en stund till, på inrådan av en inflytelserik moderat. Åtminstone tills efter fullmäktige varit  – om inget oförutsett inträffar.

Svar på artikel i Kuriren 090925 http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5069559

Information till alla i Svartbjörnsbyn!

Det har hållits möten och samråd i Svartbjörnsbyn angående Perbackas framtid. Den information jag fått från dessa möten, säger att det finns intresserade som gärna skulle se att Perbacka fortsätter finnas i ungefär samma form som nu, men i ny regi.

Tyvärr verkar Björns ”Starke man”, Torbjörn Lidberg ha bestämt att så inte ska bli fallet.
–Jag tycker att han förstör för alla boende i Björns. Jag tror att alla förstår att man måste hitta nya vägar att spara pengar i dagens läge, och om det finns ett val, så sparar jag hellre på hus än på människor!

Så här är läget: Kultur och fritid hyr gården av Tekniska förvaltningen. Eftersom vi måste spara pengar (Hyran till Tekniska förvaltningen är på över 300000kr), så har vi sagt upp hyresavtalet. Efter nyår kommer tekniska förvaltningen att sälja Perbacka, om ingen uppgörelse träffats med någon som vill ta ansvar och driva gården (för 1kr!).

För länge sedan byggdes gården i Björns, med kommunen som huvudman. Om man jämför med resten av vår kommun, så har det varit föreningar som stått bakom tillkommelse och drift av hus i den här kategorin. Björns har i det här fallet haft det väl förspänt.

Det är alltså inte rättvist att kommunen subventionerar Perbacka, jämfört med andra föreningar och samlingslokaler i kommunen. Tekniska förvaltningen är nog inte heller lika bra på att ta hand om lokaler i den här kategorin, som engagerade människor.

Min förhoppning är att någon förening i Björns tar över uthyrning och drift av gården. Om man bedriver aktiviteter i gården så finns det aktivitetsbidrag att söka, dessutom var gården uthyrd 170 dagar ifjol, så det finns mycket goda förutsättningar!

En positiv sak med Lidbergs artikel är förslaget om att skolan eventuellt kan hyra in sig i Perbacka (vilket iofs. inte är något nytt). Men det är ytterligare något som en intresserad förening kan få inkomster från, så jag tackar för det!

Hendrik Andersson, vice ordf. Kultur och fritidsnämnden, Boden

PS: Jag ser nu också att NSD missuppfattat, eller fått lanserat en annan vinkling av det hela: Kultur- och fritidsnämnden i Boden har beslutat att avyttra Perbackagården. Låt mig göra detta klart: Kultur och fritid får inte sälja fastigheter, men det kan Tekniska förvaltningen. Vi kan inte påverka vad som händer, efter det uppsägningstiden gått ut. :DS

PPS: Men det vore jättetråkigt om Tobbes utspel resulterar i att Björns står utan Perbackagården som samlingslokal i framtiden! Och – kan Lidberg verkligen tala för alla Björnsare? :DDS

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s