Information, infor…

Att människor känner sig förbigångna och inte tillfrågade gör mig rasande! Jag har svårt att förstå hur det kan bli på det här sättet, som med nedläggningen av Parkskolan i Boden, med flytt till Prästholmsskolan och Fagernässkolan. Någonting borde vi väl ha lärt oss!?

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5064957
http://www.kuriren.nu/lokala/boden_artikel.aspx?ArticleId=5061912&place=Boden

Är vi så dåliga på att informera de berörda, att det ska behöva resultera i att folk känner sig förbigångna? Anledningen till att jag tycker att det är svårt att förstå är att information – det kan man aldrig ge eller få för mycket av.
Helst ska man informera och föra en dialog, tills folk säger stopp, så att det inte finns något att klaga över, vad det gäller den biten. Vid det laget borde folk ha fått ge sina synpunkter på förslaget – vilket givetvis ska vara en självklarhet.

Om man sedan inte gillar förslaget som vuxit fram, är det givetvis en annan sak, men brist på information är det största nederlaget, det största demokratiunderskottet – och bland de viktigaste uppgifterna förtroendevalda och tjänstemän har att motverka, genom att informera!

Låt mig informera er – det här är något som jag inte accepterar. Jag kommer alltid att arbeta för att alla berörda parter ska ha så mycket information som möjligt, innan beslut är tagna! Hittills är jag väldigt nöjd med min egen nämnd/förvaltning, Kultur & Fritid, som mig veterligt inte gjort några sådana tabbar, trots en del tuffa beslut.

Och, till yttermera visso – om det någon gång inträffar, så ska jag vara den förste att be om ursäkt, med löfte om bättring!

Hendrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s